Pagina principala   Lapi
 


Traian
Tudor
Liviu
Eugen
 

Comunicat:

Referitor la articolul “Rebelii” se fac pres in fata puterii/VAMA VECHE: Multumim doamnei Daciana Sirbu din ziarul Evenimentul Zilei de luni 20 octombrie, formatia Vama Veche precizeaza urmatoarele:

Incepind cu anul 1996 (anul infiintarii formatiei) si pina acum formatia Vama Veche nu a sustinut prin muzica sa nici un partid politic la fel cum nu a facut parte din nici o campanie electorala.
Albumul si spectacolul Am sa ma intorc barbat reprezinta pozitia si protestul nostru fata de un sistem care a esuat in repetate rinduri.
Credem cu putere in necesitatea desfiintarii serviciului militar obligatoriu si ca urmare a acestei pozitii am acceptat colaborarea cu Directia programe pentru tineret din cadrul MECT si reprezentarea musicalului Am sa ma intorc barbat pe scena Teatrului National.

Singura noastra forma de lupta este muzica.

In aceste conditii nu putem sa nu observam caracterul mai mult decit malitios al articolului publicat in Ev.Zilei in care suntem etichetati drept ”pres al puterii” .

Este evident ca referendumul din 18 si 19 octombrie a declansat lupte politice si incercari disperate ale partilor implicate de a acumula capital electoral in vederea viitoarelor alegeri.
Muzica noastra nu face politica. Muzica noastra protesteaza.

Se pare insa ca Ev. Zilei face politica si vine sa confirme astfel lipsa de obiectivitate reprezentativa pentru o parte presei romanesti printr-un comentariu care transforma formatia Vama Veche dintr-un grup rock cu atitudine si mesaj bine determinate intr-un “instrument de propaganda al puterii”.

P.S. Anuntul de multumire de la inceputul spectacolului nu a fost initiativa grupului Vama Veche.

Stufstock

      Formatia a cintat la Stufstock (16 august - Vama Veche) doar 40 de minute numai datorita organizatorilor - care au invitat un numar prea mare de trupe pentru un interval relativ scurt de timp. La finalul recitalului trupa a lasat loc pentru doua bisuri, printre care si melodia Vama Veche, dar organizatorii nu au mai permis accesul trupei pescena. Formatia a inteles si s-a conformat respectind astfel trupele participante la festival.

Vama Veche

     Tinem sa amintim "fanilor dezgustati" de melodia "Nicu" din campania Pro TV urmatoarele: acest trust a finantat productia albumului Am sa ma intorc barbat, a campaniei de promovare a discului precum si a videoclipurilor Betia si Epilog. Productia de la Teatrul National a fost deasemenea finantata de MediaPro. Fanii vor fi dezamagiti probabil sa afle ca participarea la melodia "Nicu" este optiunea formatiei Vama Veche si nu o obligatie morala sau contractuala fata de trust. Suntem mirati sa observam ca in inima fanilor o participare la un fenomen publicitar este asociata cu munca de creatie a trupei si poate sterge din memoria lor un intreg proiect de dimensiunile si calitatea celui care se numeste Am sa ma intorc barbat.

      Mai jos puteti gasi o scurta lista a artistilor din showbusiness-ul international care s-au asociat intr-un fel sau altul cu campanii publicitare(compozitii sau cesiuni ale propriilor piese, asocieri de imagine etc.)

ABC - The Cars - "You're All I've Got Tonight"
ABC - Orleans - "Still The One"
ABC Family - Phil Collins - "Take Me Home"
Alamo RentaCar - Bobby McFerrin - "Don't Worry..."
American Express - Van Morrison - Crazy Love
AT&T - Cyndi Lauper - "Girls - Just Wanna Have Fun"
Bailey - Irish Cream - Moby - "Porcelain"
Barilla - Andrea Bocelli
Beechams Fiuplus Flu - Elton John - "I'm Still Standing"
Burger King - Judas Priest - "You've Got Another Thing..."
Cadillac - Led Zeppelin - "Rock and Roll"
Canadian Beer - The Proclaimers - "500 Miles"
CBS - Big Brother - Madness - "Our House"
Chevrolet - Bruce Springsteen - "Born In The USA"
Chevy - Tina Turner - "Simply the Best"
Chevy Truck - INXS - "What You Need"
Coca Cola - Robert Plant - "Tall Cool One"
Comtrex Flu - Twisted Sister - "We're Not Gonna Take It"
Crystal Light - Enya - "Orinoco Flow"
Disney - Lilo and Stitch - AC/DC - "Back in Black"
Eurotel - Go - The Clash - "Should I Stay Or Should I Go"
FTD Autumn Splendor - Iggy Pop - "Real Wild Child"
Gap Kids - The Kinks - "You Really Got Me Going"
GMC - Louis Armstrong They All Laughed
Hanes Socks - Frank Sinatra - "Papa Loves Mambo"
Hydro 1 - The Who - "I Can See For Miles"
Intel - Pentium - Blur - "Song 2"
Intel Pentium 4 - Frank Sinatra "Fly Me to the Moon"
Jaguar - The Clash "London Calling"
McDonalds - Donna Summer - "She Works Hard..."
Mercedes - Dire Straits - "Romeo and Juliet"
Microsoft - The Rolling Stones - "Start Me Up"
Mitsubishi - Curtis Mayfield - "Superfly"
Mitsubishi - Ozzy Osbourne - "Crazy Train"
Mountain Dew - Queen - "Bohemian Rhapsody"
Nissan - Van Halen - "You Really Got Me"
Nissan Altima - Gary Numan - "Cars"
Nissan Cars - Lenny Kravitz - "Fly Away"
Nissan Maxima - The Who - "Won't Get Fooled Again"
Nissan Pathfinder - The Who - "Baba O'Reilly"
Nissan Xterra - Jimi Hendrix - "Voodoo Chile"
Nortel Networks - John Lennon - "Come Together"
Novell Networks - David Bowie - "Changes"
Pepsi - Robert Palmer - "Simply Irrestible"
Pepsi One - Hues Corporation - "Rock the Boat"
Pepsi-Cola - Hot Chocolate - "You Sexy Thing"
Sassoon - Elton John - "Sad Songs (Say So Much)"
Sony - Billy Idol - "White Wedding"
Taco Bell - The Knacks - "My Sharona"
The Gap - Depeche Mode - "Just Can't Get Enough"
The Gap - Madonna - "Dress You Up"
The Gap - Queen - "Crazy Little Thing Called Love"
T-Mobile - Def Leppard - "Pour Some Sugar on Me"
West Virginia Lottery - Village People - "YMCA"

La Festivalul Cerbul de Aur - 21 august, orele 23:40 - Vama Veche
in formula extinsa, alaturi de 12 muzicieni

STUFSTOCK - VAMA VECHE cinta pentru VAMA VECHE
16 august 2003


In legatura cu absenta formatiei Vama Veche de la Festivalul Callatis 2003 mentionam urmatoarele:

     Datorita participarii grupului Vama Veche la Festivalul Cerbul de Aur si avind in vedere ca ambele festivaluri - Cerbul de Aur si Callatis 2003 - sint organizate de Televiziunea Romana; acestia din urma au hotarit ca Vama Veche sa nu mai fie prezenta la Mangalia, incercind sa sporeasca astfel impactul aparitiei de la Cerbul de Aur. Credem ca este o decizie care tine cont si de audienta postului de televiziune, in sensul ca pentru telespectatori poate nu este interesant ca o trupa sa apara in cadrul a doua festivaluri atit de apropiate, gazduite de aceeasi televiziune.

16 august 2003 - Stufstock: Vama Veche cinta pentru Vama Veche

     Nu stim daca acest concert va schimba ceva, nu stim daca statiunea Vama Veche va mai fi cum a fost odata, dar se spune ca in viata e bine sa nu ajungi sa traiesti din amintiri. Noi ne dorim ca Vama de acum citiva ani sa nu ramina o amintire si pentru acest lucru am hotarit sa cintam. Ne vedem pe 16 August!
Save Vama Veche

La Festivalul Cerbul de Aur - 21 august, orele 23:40 - Vama Veche
in formula extinsa, alaturi de 12 muzicieni


Vama Veche la 18 ani -

Pe acoperisul cladirii Bucharest Financial Plaza (fostul Bancorex din Calea Victoriei) luni, 7 iulie, s-a filmat videoclipul piesei „18 ani”.

     Cu doua luni in urma au inceput confruntarile ideologice : Tudor Chirila vrea cine-verite-uri, coordonate de un regizor ; Liviu - poveste, scenariu, dar fara regizor. Dupa 2 luni de discutii, impreuna cu regizoarea Andreea Paduraru, s-a cristalizat ideea viabila si concreta a videoclipului, filosofia de baza fiind puritatea si tineretea unei perechi de tineri, respectiv ipostaze specifice varstei.
      Initial videoclipul piesei „18 ani” (piesa extrasa de pe albumul tematic „Am sa ma intorc barbat”) trebuia sa fie filmat vineri. Din pacate, norii prea grosi si urmele de ploaie napraznica nu au lasat echipa sa prinda rasaritul... asa ca filmarile s-au amanat pentru luni. Personajele acestui videoclip sunt Vama Veche, tineri de 18 ani si un cuplu de indragostiti, cunoscut publicului din videoclipul „Epilog”. Videoclipul „18 ani” s-a filmat cu mai multe camere din unghiuri diferite. S-au luat cadre generale, dar si de detaliu, portrete. Programul de la filmari a fost foarte bine segmentat: vineri s-a filmat cuplul de indragostiti prin oras, iar luni au avut loc filmarile cu formatia. Montajul camerelor, echipamentelor de sunet si instrumentar tehnic a inceput la 4 dimineata. In intervalul 6:30 – 14:00 a avut loc primul shooting in flux continuu. De la 14:00 la 16:00 – pauza, iar de la 16:00 la 21:00 a avut loc al doilea shooting cu figuratia.

     Echipa care a realizat videoclipul este formata din Andreea Paduraru – regizor si Tudor Mircea – director de imagine. In timpul filmarilor Tudor si-a scrantit glezna, Traian a speriat echipa de productie venind cu niste idei de sarituri pe care le-a si exemplificat iar Lapi a facut febra musculara piesa fiind interpretata de peste 60 de ori. Liviu si-a amanat plecarea in concediu datorita ploii care nu a permis filmarea videoclipului vineri si a devenit un adevarat expert in meteorologie in incercarile sale de a stabili care este cea mai indicata zi pentru filmarea. Cel mai infocat fan Vama Veche apare in sfarsit in videoclip! Ioana (fericita ca si-a luat bacul) si-a intrat foarte bine in rol strigand alaturi de formatie: „Bacu’ l-am luat usor...”.
      Din cauza caniculei s-au consumat 50 l apa si 20 l suc, iar membrii trupei s-au bronzat ca tractoristii pentru ca nu exista umbrar. Din cauza ploilor, pe acoperisul unde s-a filmat s-au format balti. Initial acestea au fost socotite un impediment, incercandu-se evacuarea apei. Din vorba in vorba si din joaca, s-a ajuns la concluzia ca e mai „tineresc” sa se sara prin ele... Si astfel a urmat goana dupa galeti de apa pentru „intretinerea” baltilor. Tudor Chirila a filmat in picioarele goale, iar la microfon si-a agatat un snur de cutii goale de bere. Acestea sunt doar cateva amanunte de la filmarile unui videoclip care se anunta a fi deosebit de interesant.

Vama Veche a primit premiul Arte pentru spectacolul Am sa ma intorc barbat in cadul decernarii premiilor revistei VIP, pe 9 Iulie la Casa Vernescu.

Concert - Luni 21 Iulie in Targu Mures

Tricourile Vama Veche se pot cumpara de la magazinul Hippie Hippie Shake.

Volumul 5: Am sa ma intorc barbat

  Vama Veche incepe primavara cu spectacolul Am sa ma intorc barbat. Incepe si tu primavara la spectacolul din data de 1 Martie 2003, orele 20:00 la Teatrul National din Bucuresti.
Si mai e ceva... ia-l si pe prietenul tau.

  Conferinta de presa - legatã de spectacolul din 1 Martie maine, 25 februarie 2003 la ora 14:00 la Laptaria lui Enache. Revenim cu detalii.

  Vama Veche si-ar dori sa faca din spectacolul de pe 1 martie un protest la adresa violentei, a urii si a lipsei de toleranta, care in contextul actual pot duce chiar la declansarea unui razboi. Sa incepem primavara nu razboiul.

  La Festivalul Cantecului de Dragoste, Vama Veche a castigat Premiul pentru cel mai bun text al unei piese de dragoste pentru piesa Epilog si Premiul presei. In acelasi timp, la Premiile Radio Romania Actualitati, Vama Veche a primit Premiul pentru cea mai buna conceptie discografica pentru albumul Am sa ma intorc barbat.

OLDER NEWS

Concerte: Timisoara, marti 18 martie orele 21, in clubul The Note.
Bucuresti, 5 aprilie - Sala Palatului.

Pentru cei care vor sa il vada pe Tudor in spectacolul A douasprezecea noapte la Teatrul de Comedie Bucuresti anuntam reprezentatiile din miercuri 19 si joi 20 martie. Biletele sint pe cale de a fi epuizate.


 Tudor repeta pentru spectacolul A douasprezecea noapte (dupa W. Shakespeare, in regia lui Gelu Colceag) la Teatrul de Comedie. Premiera va avea loc la mijlocul acestei luni.

  Galeria foto a fost actualizata cu inca noua fotografii din spectacolul de la Teatrul National din 28 Noiembrie. Le puteti gasi aici.

  Scurt metraj Betia - click aici - in sectiunea Video a site-ului.

IMPORTANT

Cintarea din Prometheus SE SUSPENDA
datorita unor neintelegeri de fond intre Vama Veche si managementul clubului. Ne cerem scuze fata de fanii care asteptau acest concert, dar totodata ne bucuram ca am putut sa-i anuntam din timp.

 Concerte in clubul Prometheus din Bucuresti in datele de: 22 februarie si 7 martie.
 CLUB PROMETHEUS - Bucuresti Piata Natiunile Unite 3-5


 Vama Veche a participat cu piesa Epilog la Festivalul national al cintecului de dragoste si s-a calificat in finala cu punctajul maxim, alaturi de Bosquito, Class, Nicola, Parlament si altii. Festivalul va putea fi urmarit pe data de 22 februarie in direct la TVR1.

 Desi la Festivalul National al Cantecului de Dragoste se face playback, Vama Veche va participa dar va refuza playback-ul, ilustrind melodia Epilog printr-un scenariu asemanator unui videoclip. Nici unul dintre membrii formatiei nu va mima actul de a canta, din respect pentru fani si pentru acest festival. Consideram ca o departajare corecta a pieselor ar fi putut fi facuta numai in urma unei prestatii live.

 De asemenea formatia este nominalizata la sectiunea Cea mai buna conceptie discografica la premille muzicale ale Radiodifuziunii Romane - 16 februarie, Sala Radio.

Un nou spectacol Am sa ma intorc barbat va avea loc undeva la sfarsitul lunii Februarie - inceputul lunii Martie.

  Vama Veche multumeste celor de la Club Metropolis din Bistrita si recomanda tuturor celor care se opresc in Bistrita sa treaca pe la aceasta discoteca senzationala. De asemenea, multumiri publicului extraordinar din Bistrita.

  VamaVeche.ro a fost mutat la un nou Internet Service Provider. Asteptam parerile voastre pe forum sau direct la web@vamaveche.ro.

  O noua
camera de chat va asteapta sa o testati. La fel, parerile le asteptam pe aceeasi adresa de email.

  Vama Veche si MediaPro Music vor relua primul musical romanesc - Am sa ma intorc barbat - pe data de 30 Ianuarie 2003 la ora 19:00 pe scena Teatrului National.  Biletele se vor gasi la casa de bilete a Teatrului National.

28 noiembrie - SPECTACOL SENZATIONAL cu VAMA VECHE

MediaPro Music prezinta pe data de 28 noiembrie la Teatrul National Bucuresti un spectacol senzational in interpretarea formatiei Vama Veche. Portile se vor deschide pentru o experienta de viata… Publicul este invitat sa simta, sa auda si sa vada un spectacol care poate va schimba lumea...


Vama Veche pregateste editia de lux a CD-ului Am sa ma intorc barbat, editie ce va contine in plus un disc multimedia cu interviuri ale trupei, galerie foto si un videoclip.

21 Noiembrie 2002

Se intra in linie dreapta pentru spectacolul de Joi, 29 noiembrie. Incepind de luni, Vama Veche incepe repetitiile generale la Teatrul National. Citeva detalii tehnice: 30000W sunet, 100 spoturi (par 64), 48 de lumini inteligente, videoproiectii, o echipa de 10 actori, 10 coristi, 3 backing vocals si o echipa de aproape de 60 de oameni in culise. Biletele aproape s-au epuizat, asa ca grabiti-va.

Versurile albumului Am sa ma intorc barbat in sectiunea de versuri a site-ului.

Peste 300 de membri in forumul Vama Veche. Vizitati forumul pentru ultimele impresii despre Betia, Epilog si ultimele evenimente legate de Vama Veche.

14 Noiembrie 2002

Mesaj de la Vama Veche: ne bucuram ca asteptarea fanilor si a noastra a luat sfarsit si putem prezenta noul nostru material. Au fost aproape 3 ani de munca, dar sintem convinsi ca a meritat fiecare minut. Multumim celor care ne-au sustinut in aceasta perioada pentru ca nu a fost usor. Deloc. Ne vedem pe 28.

Albumul Am sa ma intorc barbat va fi editat si intr-o editie de lux, care va contine un CD multimedia cu making of-ul discului, interviuri si variante de lucru ale unor piese de pe disc, plus cele doua scurt metraje care pormoveaza discul: Betia si Epilog.

Preturile biletelor la spectacolul Vama Veche vor fi: 150.000, 250.000, 350.000 si 500.000 lei.

13 Noiembrie 2002

Vama Veche a refuzat pana in acest moment 29 de propuneri pentru grafica albumulului “Am sa ma-ntorc barbat”, care va fi lansat la sfarsitul lunii viitoare. Cea de-a 30-a, si singura acceptata, se realizeaza in Franta! Dupa zeci de idei, concepte, variante si propuneri, cei cinci baieti din formatia Vama Veche au ales proiectul grafic propus de Sorina Caraman, art director la o agentie de publicitate din Paris. Si pe buna dreptate… Ideea este intr-adevar inspirata. Cautarea de unic, original si inedit se completeaza astfel cu simbolul, arta si sentimentul Vama Veche.

Vama Veche a filmat spotul publicitar pentru albumul “Am sa ma-ntorc barbat”. Uniforma pe care au inchiriat-o se potrivea doar lui Traian Balanescu, care s-a aratat deosebit de incantat de interpretarea rolului sau. S-a filmat o zi intreaga, timp in care Traian a fumat un pachet de tigari. Tigara trebuia sa apara aprinsa in cadru, s-au tras multe duble asa ca a aprins tigari incontinuu. “Mi-a placut foarte mult rolul pe care l-am jucat, desi contravine moralei mele. Nu e prima oara cand port uniforma. Prima data, am purtat uniforma de politist in videoclipul “Nu ne mai trageti pe dreapta” si mi-a placut foarte mult postura”, spune Traian. Sediul Institutului de Proiectare Chimica unde s-au desfasurat filmarile, a fost cu ani in urma inchisoare. Atmosfera rece se simte inca si acest lucru l-a avantajat pe regizorul Tudor Giurgiu in realizarea imaginilor si transmiterea sentimentelor dorite.Volumul 4:

  CONCERT: Joi 30 Mai in clubul Backstage va avea loc un concert Vama Veche, ocazie cu care se va proiecta in premiera noul videoclip Betia.

  Pentru toti fanii vama Veche - albumul se va lansa in cursul lunii mai. Tudor mai are de inregistrat vocea, Lapi si Liviu au terminat inregistrarile (tobe si bass) iar Eugen Caminschi si Traian (chitara si pian) au finalizat in proprtie de 80 la suta.Cind toata lumea va termina de inregistrat materialul va pleca spre mixaj in Germania. S-a filmat videoclipul la piesa "Betia" care urmeaza a fi montat si bun de difuzat pina la 10 mai. Va multumim si va rugam inca putintica rabdare!Volumul 3: Concerte Vama Veche in luna Decembrie 2001:

  4 decembrie - Cotton Club - Bucuresti
13 decembrie - Heat Club - Oradea
15 decembrie - Sala Polivalenta - Bucuresti
21 decembrie - Laptaria lui Enache - Bucuresti, concertul in care s-a cantat in premiera prima parte a viitorului album Vama VecheVolumul 2: Ca actor, pe Tudor Chirila il puteti vedea duminica, 9 decembrie si duminica, 23 decembrie la ora 18:30 la Teatrul de Comedie cu spectacolul O, tata, sarmane tata, mama te-a spanzurat in dulap iar eu sint foarte trist, spectacol cu care a luat premiul pentru cel mai bun actor la festivalul Humorror. Biletele se gasesc la casa de bilete a teatrului. Din distributie fac parte: Iarina Demian, Dorina Chiriac, Tudor Chirila si Mihai Razus. Teatrul de Comedie este situat pe strada Sf. Dumitru nr. 2 - Calea Victoriei, in spatele Muzeului de Istorie.

Volumul 1: Istoria acestui site abia a inceput sa se scrie. In aceasta pagina veti putea gasi toate stirile care de-a lungul timpului au fost pe prima pagina a site-ului, precum si ce s-a mai intimplat dupa ce stirea nu va mai fi fost o noutate si evenimentele de prima pagina s-au consumat.

    Asa ca, pentru a va aduce aminte, acesta a fost Volumul 0:

Volumul 0:

Antena 1 prezinta
CONNEX VAMA VECHE - POVESTEA MERGE MAI DEPARTE
Cel mai important eveniment muzical al anului

     Bucuresti, 3 mai - CONNEX si Vama Veche lanseaza cel mai mare turneu - caravana din Romania:
"CONNEX Vama Veche - Povestea merge mai departe", prezentat de Antena 1.

     In cadrul acestui turneu, incepand cu 5 mai, Vama Veche va concerta live in 15 orase din Romania, ultimul concert avand loc pe 16 iunie in Bucuresti. Toate concertele se desfasoara in aer liber si accesul este gratuit.

     Pentru prima oara in Romania, CONNEX si Antena 1 ofera unei formatii romanesti oportunitatea unica de a canta intr-o caravana de asemenea anvergura. Acum, formatia romaneasca cu cea mai rapida ascensiune si care a avut peste 150 de concerte in trei ani, are ocazia sa sustina un turneu - caravana similar celor sustinute de marile formatii de renume international.

     In fiecare oras, Vama Veche va oferi live numerosilor fani 15 piese de pe cele doua albume ale formatiei ("Nu am chef azi" si "Vama Veche"), in varianta lor originala. Pe scena, formatia va avea zece membri. Alaturi de Tudor Chirila, Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan Lupu vor concerta sase instrumentisti (vioara, vioara a doua, violoncel, percutie, flaut, chitara).

     Cu ocazia acestui turneu, Vama Veche lanseaza un single, "Nu ne mai trageti pe dreapta", creat special pentru acest eveniment.

     Echipamentele de sunet, lumini si sceno-tehnica sunt asigurate de Produktiv Sound & Light. Scena pe care Vama Veche va concerta In fiecare oras are o deschidere de 12 metri, o adancime de opt metri si o inaltime de sapte metri.Partenerul national al CONNEX si Vama Veche in cel mai important eveniment muzical al anului este Antena 1.In fiecare dintre cele 15 orase, evenimentul va avea ca organizator un post local de radio.***

     Datele concertelor si partenerii locali ai turneului "CONNEX Vama Veche - Povestea merge mai departe" prezentat de Antena 1:

    01 5 mai Pitesti
    02 7 mai Arad
    03 10 mai Timisoara
    04 12 mai Oradea
    05 15 mai Baia Mare
    06 17 mai Cluj
    07 20 mai Sibiu
    08 23 mai Craiova
    09 27 mai Brasov
    10 30 mai Suceava
    11 2 iunie Iasi
    12 4 iunie Bacau
    13 7 iunie Galati
    14 9 iunie Constanta
    15 16 iunie Bucuresti